Wednesday, 29 June 2016

Stå ut! av Mattias Edvardsson (3.5/5)

Publiceringsdatum: 2014
Antal sidor: 189
Baksidan säger:
Nike är nästan osynlig i klassen, hon är en sån som är duktig men som ingen kommer ihåg. Hemma bryr sig föräldrarna bara om hur det går på proven. Liam är hennes totala motsats. Han skolkar, syns, tar plats i skolan. båda har sina bestämda roller - åtminstone på ytan. Ingen vet att Nike på kvällarna blir Nicole, tjejen med den fräcka bloggen. Och ingen vet att Liams mamma har cancer och att det känns viktigare än skolan. Klassföreståndaren Christer har sina egna problem att brottas med.

En gripande och trovärdig berättelse om att växa upp och ta sin plats i livet, berättat ur tre olika perspektiv.


Jag säger: Nike och Christers berättelser och röster kändes trovärdiga, medan Liam kändes som en fullständig kliché. Egentligen kan man väl säga att även Nikes berättelseark var lite banalt, men det var något med hennes sårbarhet som fick mig att bortse från det som jag visste skulle hända till slut.

Det som alltid händer när folk låtsas vara någon de inte är...

Romanen alternerar mellan de tres röster vilket gav tillfälle att se dels hur de såg på varandra, men även hur lite de egentligen visste om hu de verkligen var.

Och varför.

Egentligen är detta en ganska typisk ungdomsroman, men det är något med sättet handlingen presenteras som gör den lite mer speciell. Synd bara att omslaget är så fult. 

3.5 och jag läser gärna mer av Edvardsson i framtiden.

No comments:

Post a Comment